ABB pokreće strategiju Next Level

2014-09-12 - London/Zurich, 9. rujna 2014. – ABB je predstavio svoju strategiju Next Level i financijske ciljeve za period 2015.-2020. godine koji su usmjereni na ubrzanje stvaranja održive vrijednosti.
ABB će u narednom periodu usmjeriti svoje poslovanje prema profitabilnom rastu tako što će prebaciti težište na brzorastuća krajnja tržišta, poboljšati konkurentnost i sniziti rizik poslovnih modela.

“Naša Next Level strategija će se fokusirati na akcije usmjerene na ubrzanje organskog rasta ABB-a, porast marže i poboljšanu efikasnost kapitala, kako bi svojim dioničarima priskrbili veću dobit”, izjavio je izvršni direktor ABB-a Ulrich Spiesshofer. “Usmjeravamo naše težište prema segmentima bržeg rasta, istovremeno poboljšavajući konkurentnost i smanjujući rizik, pogotovo u našoj diviziji Elektroenergetskih sustava. Na razini cijele tvrtke pojačavamo fokus prema korisnicima, naglašavajući potrebu za agilnim i brzim pristupom zadovoljavanju njihovih potreba. Promjene planiramo uvesti kroz fokusirani program od 1,000 dana kako bi osigurali njegovu uspješnu implementaciju.”

ABB će nastaviti rast temeljen na svom vodećem portfelju za elektroenergetiku i automatizaciju, kojim će se upravljati u poslovnim jedinicama pod vodstvom pet divizija. Od siječnja 2015. će na snazi biti nova regionalna struktura sastavljena od triju regija koje će biti odgovorne za suradnju s korisnicima, zajedničke usluge i pripadne zemlje. “Ovi potezi će poboljšati i našu fokusiranost prema korisniku i našu produktivnost, rezultirati jasnim dužnostima i odgovornostima, te predvoditi kolaboraciju orijentiranu prema tržištu”, kaže Spiesshofer.

Pročitajte više na portalu Capital Markets Day. http://new.abb.com/investorrelations/financial-results-and-presentations/capital-markets-day-2014

Search