ABB-produkt vann "Bästa elnyhet"

2013-10-30 - ABB:s kombinerade vägg- och USB-uttag vann under Elmässan 2013 den åtråvärda titeln ”Bästa elnyhet”.
Varje år får besökarna på Kistamässan rösta fram branschens mest innovativa elnyhet. I hård konkurrens med 26 andra tävlingsbidrag röstades ABB:s SCHUKO-/USB-uttag fram som vinnare.

Motiveringen var baserad på några av besökarnas kommentarer: ”Fantastiskt smidig helt enkelt”, ”En smart lösning på ett osmart problem” och ”Spänning när och där du behöver den”.

Produkten är i grunden ett vanligt jordat envägsuttag som har kombinerats med USB. Insatsen finns i två olika designutföranden och kan kombineras med täckramar i flera olika material och färger.

”Vi är oerhört glada över att Elmässans besökare har uppmärksammat denna häftiga produkt”, säger André Nadenic, produktchef på ABB Svensk Försäljning Lågspänningsprodukter.

El och USB i samma uttag
ABB:s patenterade SCHUKO-/USB-uttag gör att man inte längre måste leta efter flera olika laddstationer för sina elektroniska apparater. På ett fast ställe i huset kan man ladda med både vanlig elkabel och med USB-kabel från en och samma enhet. Laddning av alla elektroniska apparater som mobiltelefon, kamera eller MP3-spelare blir nu väldigt enkelt. Den i vägguttaget inbyggda USB-laddaren är försedd med kontakt av A-typ och kan belastas med maxström 0,7A.

Laddaren är kompatibel med USB-, iPod- och iPhoneapparater och är elektroniskt kortslutnings- och överbelastningsskyddad.

Se mer information om uttaget på www.installationsprodukter.se.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Svensk Försäljning Lågspänningsprodukter
André Nadenic
Produktchef
Tel: 021-32 51 28
andre.nadenic@se.abb.com
ABB Sverige
Christine Gunnarsson
Presschef
Tel: 021-32 32 32
press@se.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube

SCHUKO-/USB-uttaget finns i flera olika modeller och färger.