HPFI på Hvidovre Hospital

2017-06-26 - For at implementere HPFI-beskyttelse har Hvidovre Hospital fået 30 nye tavler med ABB Smissline. Tavleløsningen er leveret af Løgstrup i samarbejde med ABB.

Som en del af en renovering har Hvidovre Hospital fået installeret tre nye store UPS-anlæg og et 10 kV-dieselgeneratoranlæg.

For at leve op til Stærkstrømsbekendtgørelsens afsnit 8 skal der være HPFI-relæer foran alle installationer, og derfor har Hvidovre Hospital fået 30 nye tavler med ABB Smissline. Formålet er at højne elsikkerheden på det 285.000 kvadratmeter store hospital, hvor forsyningen om noget sted er livsvigtig.

- Vi har bygget HPFI foran alle installationerne, så de opfylder Stærkstrømsbekendtgørelsens afsnit 8. De gamle tavler havde ikke plads til komponenterne, og derfor har vi fået bygget nye hos Løgstrup. Et af kravene til de nye tavler var, at det skulle være tydeligt, hvad der er normal forsyning, og hvad der er nødforsyning. Nødforsyningsdelen af tavlen er derfor med gule låger, fortæller driftsleder Peder Hansen fra Hvidovre Hospital.

Nemme at udskifte
Foreløbigt er 30 ud af 140 tavler udskiftet. Hospitalet har 400 tavler, hvoraf resten er hovedtavler, sekundære hovedtavler og ventilationstavler.

- Vi valgte Smissline af to grunde. Ifølge forskrifterne vil tre til fem pct. af HPFI-relæerne ikke virke, når de testes årligt. Derfor skal de være nemme at skifte, og det er de med Smissline-systemet, hvor de klikkes af og på. Den anden grund er, at vi tit bygger om. Her er det også nemt at klikke en gruppe af eller klikke en mere på, forklarer Peder Hansen.

Smissline giver her den fordel, at det er hurtigt at skifte komponenterne, hvilket er vigtigt i forhold til at afbryde strømmen på kontorerne og patientstuerne i kortest mulig tid. Derudover har hver Smissline-skinne en sektionsafbryder, således at spændingen ikke behøver at blive afbrudt på hele tavlen.

Ifølge Løgstrup er det imidlertid ikke bare ved vedligehold, men også under monteringen af tavlen, at Smissline er en fordel.

- Smissline er nemt at installere, fordi vi kan klikke komponenterne på. Så selvom der måske er en merpris, bliver den minimeret ved den tid, vi sparer, når vi bygger tavlen, forklarer salgschef Bjørn Kallenbach fra Løgstrup.

Produceret i Danmark
Tavlerne er fremstillet af Løgstrup i Danmark, hvor elementerne til de modulopbyggede tavler er blevet produceret i det fuldautomatiske robotanlæg på deres fabrik i Kvistgård. Efterfølgende har Løgstrups tavlemontører samlet elementerne og monteret komponenterne.

- Vi er stolte af at producere i Danmark, og at vi har fået arbejdspladser tilbage til landet ved at automatisere vores produktion, forklarer Bjørn Kallenbach.

Løgstrup er stiftet i Kvistgaard i 1958 og har desuden datterselskaber i Sverige, England og Irland.

SøgKONTAKT OS