ABB tar hem rekordstor order på upprustning av järnvägsinfrastruktur i Polen

2012-11-29 - ABB:s likriktare ska modernisera kraftsförsörjningen och bidra till utvecklingen av en effektiv järnväg i Polen.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd nästan 39 miljoner dollar på leverans av likriktarenheter för likström (DC) matningsstationer. Beställare är PKP Energetyka S.A., den största kraftleverantören till järnvägsoperatörer i Polen. Kontraktet är det största avseende sådan utrustning som polsk järnvägsindustri har tecknat.

ABB ska leverera mer än hundra likriktarenheter under 2014. Flera hundra likriktare från ABB är redan i drift i den polska statliga järnvägens (PKP) kraftsystem.

I hjärtat av Östeuropa står Polen inför enorma utmaningar att möta den ökande efterfrågan på inhemska och internationella tågtransporter både vad gäller passagerartrafik och frakt i landets järnvägsnät. Landet har inlett ett omfattande utbyggnads- och upprustningsprogram för sina järnvägsrelaterade transformatorstationer och gjort en plan för nya elektrifierade järnvägslinjer. Upprustningen av järnvägsinfrastrukturen underlättar för PKP att introducera moderna tåg för hastigheter upp till 160-200 km/h. Detta kommer att märkbart minska restiden och förbättra standarden på tågresorna mellan landets största städer.

”Vi ska leverera underhållssnåla produkter med hög överlastkapacitet , som samtidigt är lokalt tillverkade och prismässigt konkurrenskraftiga, till våra kunder”, säger Ulrich Spiesshofer, chef för ABB:s division Discrete Motion and Automation. ”Den här ordern bekräftar våra meriter och visar att PKP har haft förtroende för vår beprövade och pålitliga utrustning genom åren.”

Ökande miljömedvetenhet, snabb urbanisering och behovet att transportera människor och gods allt snabbare gör järnvägsinfrastruktur till en av nyckelfaktorerna för ett lands ekonomiska utveckling. ABB är en ledande leverantör av produkter, system och servicetjänster inom kraft och automation till järnvägsinfrastruktur och rullande material över hela världen. Detta inkluderar en komplett uppsättning av växelström (AC) och likström (DC) traktionskraftutrustning och energisystem för att säkerställa tillförlitlig och energieffektiv järnvägsdrift.

Mer information

PKP Energetyka har verkat på den polska marknaden sedan 2001. Företagets huvudsakliga verksamhet är elhandel och eldistribution samt försäljning av flytande bränsle till järnvägsoperatörer. Företaget erbjuder även specialtjänster inom kraftsektorn.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar energipåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information, kontakta
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
(Zurich, Switzerland)
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms

Sök