ATEX-certifikat til Elektroservice.dk

2017-06-26 - Elektroservice.dk med afdelinger i Esbjerg og Haderslev er som den første elektromekaniske virksomhed i Danmark blevet ATEX-certificeret til at servicere ABB-motorer.

Tidligere har det i Danmark kun været ABB, som har kunnet servicere ABB-motorer beregnet for områder med eksplosionsfare, der er klassificeret som ATEX. Nu er Elektroservice.dk imidlertid blevet uddannet, auditeret og certificeret af ABB til at kunne servicere motorerne og aflevere dem med det ATEX-certifikat, som både loven og forsikringen kræver.

Uden et ATEX-certifikat kan en serviceret motor således ikke stilles ind i zonen igen, og derfor vælger nogle virksomheder at købe en helt ny motor.

- Hvor vi tidligere kun har kunnet arbejde efter reparationsstandard, kan vi nu servicere motoren, så den er lige så god som ny og beholder sit certifikat, så det er et forretningsområde, vi forventer meget af, fortæller administrerende direktør og indehaver René Emsins fra Elektroservice.dk.

Over standard
Elektroservice.dk er specialiseret i elektroservice, energioptimering og driftsoptimering inden for en række fabrikater. Virksomheden har samarbejdet med ABB i fem år inden for blandt andet motorer, frekvensomformere og automatikkomponenter.

- Elmotorer bliver bedre og bedre til at omdanne elektricitet til mekanisk kraft. Her er vi godt hjulpet af ABB’s produkter, når vi skal optimere, fordi de ofte er bedre end det, der er krævet af standarderne. Derfor sparer de endnu mere energi og har kortere tilbagebetalingstid, hvilket gør det nemmere at opfylde kravene til, hvor hurtigt investeringen skal tjene sig selv hjem, og så er det et område, hvor der stadig er tilskudsmulighed, forklarer René Emsins.

- Vi ser ofte, at tilbagebetalingstiderne er under to år med ABB´s produkter, forklarer Rene Emsins videre.

Elektroservice.dk har i en årrække foretaget før- og eftermålinger på solgte motorer, så de kan sikre, at deres beregninger, som de i analyse-/screeningsfasen hjælper kunder med, er realistiske.

- Det er vigtigt for os at holde, hvad vi lover, samt at vores leverandører er førende, og her er ABB førende inden for blandt andet frekvensomformere og motorer, understreger René Emsins.

Førende leverandør i ryggen
Som en del af driftsoptimeringen analyserer Elektroservice.dk roterende udstyr for at bestemme mekanisk restlevetid og forhindre nedbrud. Mange af kunderne ordreproducerer 24/7 frem for til lager, og derfor er det vigtigt, at alle driftstop er planlagte.

- Vi skal opdage fejl, inden de bliver kritiske, for hvis noget går galt, går der rigtig meget i stykker rent mekanisk, fortæller teknisk direktør og indehaver Carsten Poulsen.

- Vores kunder er store industrivirksomheder, den maritime sektor og offshore-virksomheder med fokus på kvalitet og driftsstabilitet, og dem kan vi servicere, selvom vi er relativt små, fordi de partnere, vi har i ryggen, er store, forklarer René Emsins.

SøgKONTAKT OS