ABB utnevner Timo Ihamuotila til ny Chief Financial Officer

2016-10-27 - ABB offentliggjorde i dag at Timo Ihamuotila er utnevnt til Chief Financial Officer og medlem av konsernledelsen fra 1. april 2017.
  • Timo Ihamuotila, som kommer fra Nokia, begynner som Chief Financial Officer (CFO) i det ledende teknologiselskapet ABB fra 1. april 2017.
  • Han er en erfaren Chief Financial Officer med omfattende erfaring fra kommunikasjon, programvare og serviceindustrien, aktiv porteføljehåndtering og forbedring av drift (operasjonell virksomhet).
  • Han har dyp forståelse for omstilling av selskaper og digitale forretningsmodeller.
  • Et digitalt kvantesprang er hjørnesteinen i trinn 3 av ABBs Next Level-strategi. Etter å ha etablert Chief Digital Officer-rollen, blir ny CFO avgjørende for å gjøre ABB om til et ledende digitalt selskap.
Ihamuotila etterfølger nåværende CFO Eric Elzvik etter en ryddig overgangsprosess. Elzvik vil fortsette karrieren utenfor ABB etter en overleveringsperiode i andre kvartal 2017.

Ihamuotila kommer til ABB fra Nokia, hvor han har vært CFO siden 2009. Han spilte en nøkkelrolle i omstillingen og reposisjoneringen av Nokia som "global leader in the technologies that connect people and things" gjennom endrede forretningsmodeller, aktiv porteføljehåndtering og forbedring av driften (operasjonell virksomhet).

Ihamuotila tar med seg 26 års erfaring innen kommunikasjon og bank og har inngående erfaring fra områder som finans, controlling, fusjoner og oppkjøp, økonomisk og administrativ ledelse.

- Timo er en moden CFO med en imponerende, global merittliste, sier konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

– Han har en omfattende og dyp erfaring fra alle deler av finansområdet, så vel som erfaring fra omstillingsprosesser i en tid med industriell digitalisering. Med denne omfattende kompetansen fra finans, økonomi og administrativ ledelse er han den ideelle personen til å lede vår finansorganisasjon og være med på å drive ABBs omstilling til en leder innen den digitale industrien. Jeg er veldig glad for å kunne ønske Timo velkommen til vår konsernledelse i en tid hvor vi jobber hardt for å øke verdiskapingen for alle våre aksjeeiere, sier Spiesshofer.

Den originale pressemeldingen kan du lese i sin helhet HER.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no


For mer informasjon kontakt:
Media Relations:
Tel: +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations:
Tel. +41 43 317 7111
investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich
Switzerland

SøkKONTAKT OSS