ABB sätter en ny standard inom motorkontroll och eldistribution

2013-05-08 - Nu lanserar ABB ett komplett sortiment av motorkontroll- och eldistributionsprodukter. Sortimentet för motorkontrollapplikationer sträcker sig från 9 A till 1050 A. För eldistribution klarar produkterna ända upp till 2650 A.
ABB:s AF-kontaktorer med elektroniskt styrd spole erbjuder många fördelar jämfört med konventionella alternativ och blir nu en standardteknologi hos ABB.

Enkel konstruktion
ABB:s nya kontaktor- och motorskyddssortiment ger användarvänlighet ny mening. Tack vare ett brett driftspänningsomfång, inbyggt överspänningsskydd och en åttioprocentig minskning av spolens energikonsumtion hålls konstruktions- och monteringsprocesser korta och effektiva. Alla produkter inom sortimentet är koordinerade för att passa ihop perfekt, både elektriskt och mekaniskt. Detta säkerställer lika tillförlitliga och säkra helhetslösningar, till exempel Direct-On-Line och reversing/Star-Delta starter som individuella produkter.

Optimerad logistik
ABB har med sitt nya kontaktor- och motorskyddssortiment lyckats reducera det nödvändiga antalet spolar till bara fyra stycken. Det totala antalet produkter har reducerats med hela 90 %. Färre artikelnummer förenklar logistik och minskar administrationskostnader samtidigt som det blir enklare att möta en ökad efterfrågan från kunder.

Säker drift
Tack vare AF-kontaktorns elektroniskt styrda spole, är produktionsstopp på grund av tillfälliga spänningsvariationer ett minne blott. AF-teknologin ser till att överbrygga variationerna i nätet och innebär därmed en stor fördel vid motorkontroll. Med AF-kontaktorn säkerställs kontinuerlig drift och kostnader för onödiga reparationer och driftstopp kan undvikas.

Världsomspännande kompetens
ABB:s nya kontaktor- och motorskyddssortiment är kompatibelt med alla nationella och internationella standarder och finns tillgängligt över hela världen genom vårt globala distributionsnätverk. En kontaktorspole hanterar nu 100 – 250 V AC/DC, vilket innebär att den kan användas i Europa och Asien likväl som i Nordamerika.


För mer information kontakta:
ABB Lågspänningsprodukter
Per Gustafson, produktchef
021-32 02 28
per.gustafson@se.abb.com
ABB Sverige
Pressavdelningen
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube

BILDER FÖR NEDLADDNING