ABB Ability™ Marine Pilot Vision näkee enemmän kuin ihmisaistit

2017-11-23 - ABB on julkistanut uuden ABB Ability™ Marine Pilot Vision -ratkaisun tilannetietoisuuden lisäämiseen laivan ohjailussa ja navigoinnissa. Sen avulla alusten toiminta on entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Laivan miehistö voi käyttää ratkaisua kaikkialla aluksessa, ja se on seuraava askel kohti etävalvottuja ja lopulta itsenäisesti toimivia aluksia.ABB Ability™ Marine Pilot Vision hyödyntää uusinta sensoritekniikkaa ja konenäköä. Se tarjoaa käyttäjälle reaaliaikaista visualisointia laivan ympäristöstä, laivan omista sekä ympärillä tapahtuvista liikkeistä. Käyttäjä voi tarkastella operointia erilaisista näkökulmista ja vaihtaa näkökulmaa vapaasti tilanteen mukaan. Tämä helpottaa huomioimaan aiemmin katveessa olleet objektit ja törmäysriskit. Tällainen tilannetietoisuus parantaa huomattavasti turvallisuutta ja käyttötehokkuutta.

”Lanseeraus on tärkeä askel käynnissä olevassa alusten toimintojen digitalisoinnissa”, sanoo ABB Marine & Ports -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Juha Koskela. ”Uusi ratkaisu on tärkeä virstanpylväs ABB:n digitaalisessa strategiassa ja tarjonnassa asiakkaillemme. Se on myös osoitus tavoitteistamme ja meriteollisuuden teknologiajohtajuudesta.”

ABB Ability™ Marine Pilot Vision esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa 30.11.–1.12. Helsingissä vuosittain järjestettävässä teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa.

“Konenäkö on kehittynyt huomattavasti viime vuosien aikana. Uudella ratkaisulla ABB hyödyntää konenäköä laivan ja sen ympäristön esittämisessä tavanomaista havainnointia edistyneemmällä tavalla. On erittäin tärkeää, että pystymme tekemään tämän reaaliajassa ja intuitiivisesti häiritsemättä miehistön työtä. Tässä mielessä Ability™ Marine Pilot Vision laajentaa ihmisaistien kapasiteettia”, sanoo Marine & Ports Digital Solutions -tuoteryhmän johtaja Mikko Lepistö. ”Ratkaisu voidaan helposti asentaa perinteisille aluksille parantamaan tilannetietoisuutta. Lisäksi se mahdollistaa uudet maissa toimivat etäpalvelut sekä kokonaan uudet suunnitteluvaihtoehdot uusille aluksille, kun ympäristö voidaan nähdä ilman rajoituksia missä tahansa aluksella ja jopa maissa.”

“ABB uskoo, että alusten seuraava sukupolvi tulee olemaan sähköinen, digitaalinen ja verkkoon liitetty. Juuri lanseeraamamme polttokennojärjestelmä ja ABB Ability™ Marine Pilot Vision antavat meille valmiuden tähän”, Koskela jatkaa. ”Vision tarjoaa kokonaan uudenlaisen käyttökokemuksen laivan toiminnasta. Miehittämättömien laivojen toiminta on riippuvainen viansietokyvystä ja keskeisten järjestelmien muunneltavuudesta. Polttokennot, energian varastointi ja uusiutuvan energian ratkaisut sopivat täydellisesti yhteen näiden tavoitteiden kanssa, energiatehokkuudesta tinkimättä.”