ABB udnævner Chun-Yuan Gu President, AMEA og Frank Duggan President, Europe

2017-04-11 - Administrerende direktør i Kina Chun-Yuan Gu er udnævnt til President for Asia, Middel East and Africa (AMEA) region. Frank Duggan efterfølger Bernhard Jucker som President for den europæiske region. Begge vil være medlemmer af Executive Committee (EC).
ABB meddelte i dag, at Chun-Yuan Gu, administrerende direktør for ABB Kina, bliver President for AMEA regionen. Han overtager efter Frank Duggan, der er blevet udnævnt til President for Europe, hvor han efterfølger Bernhard Jucker, hvis pensionering blev annonceret tidligere i år. Som medlemmer af ABB Executive Committee vil både Chun-Yuan Gu og Frank Duggan rapportere til ABB CEO Ulrich Spiesshofer. Begge udnævnelser vil træde i kraft pr. til 1. juli 2017.

”Kina repræsenterer en tredjedel af den globale vækst og er et meget vigtigt marked for ABB. Jeg er meget glad for at kunne byde Chun-Yuan, som er ekspert i Kina og industriel automatisering, velkommen i Executive Committee. Han har en dokumenteret track record for at levere overlegen vækst momentum og et indgående kendskab til Asien og emerging markets”, sagde Spiesshofer. ”Han vil have en vigtig rolle i gennemførelsen af ​​vores Next Level strategi og yderligere acceleration af vores vækstmomentum fx via ABB AbilityTM. Chun-Yuan vil være vigtig i vores bestræbelser på at integrere vores annoncerede opkøb af B&R, som er innovationsledende inden for maskin- og fabriksautomation”

“Samtidig vil jeg gerne takke Frank for hans fremragende lederskab af AMEA-regionen og hans bidrag til vores Executive Committe over de seneste år. Med hans store viden om ABB’s globale kunder, markeder og portefølje samt en solid væksthistorik er Frank den ideelle næste leder af vores Europa-region. Han vil fortsætte med at spille en nøglerolle i den fremadrettede transformation af ABB mod en mere kunde- og markedsorienteret virksomhed”, tilføj Spiesshofer.

Chun-Yuan Gu og Frank Duggan har tilbragt deres karrierer hos ABB. Gu startede hos ABB i Sverige i 1989 og har haft ledelsesstillinger i R&D, primært robotics, før han blev øverste chef for ABB’s Robotics R&D-center i Shanghai i 2006. I januar overtog han ansvaret for ABB’s forretninger i Kina. Han taler flydende engelsk, mandarin og svensk og har en master i engineering fra Jiao Tong University i Shanghai samt en PhD i engineering fra Den Kongelige Tekniske Højskole i Stockholm. Gu vil fortsætte som adm. direktør for Kina oveni sin nye rolle og vil have base i Shanghai.

Duggan overtager efter Bernhard Jucker, som går på pension den 30. juni 2017 som tidligere annonceret. Duggan kom til ABB i 1984 og har haft lederstillinger i mange af ABB’s forretningsområder i Europa, Asien og Mellemøsten. I 2011 fik han en plads i Executive Committee som Head of Global Markets og regionschef for Indien, Mellemøsten og Afrika før han blev udpeget som President for den europæiske region i januar 2015. I tillæg til sin nye stilling som chef for ABB’s europæiske region vil han også overtage stillingen som adm. direktør for ABB i Irland. ABB’s nuværende adm. direktør i Irland, Tom O’Reilly, trækker sig tilbage i slutningen af juli efter en fornem 32 år lang karriere i ABB.

SøgKONTAKT OS

  • Salgsinformation