ABB nominerer nytt styremedlem

2017-02-22 - Under den forestående generalforsamlingen (annual general meeting – AGM) 13. april 2017 vil alle styremedlemmer stille til gjenvalg, med unntak av Robyn Denholm and Michel de Rosen, som ikke ønsker gjenvalg. I henhold til ABBs utvelgelsesprosess har styret nominert Lars Förberg, managing partner i Cevian Capital, til nytt styremedlem. På generalforsamlingen vil aksjonærene stemme på hver enkelt person som stiller til valg i styret.

- Vi er glade for å kunne nominere Lars til ABBs styre. Han har lang og relevant erfaring som styremedlem i industriselskaper, som vil bidra til å oppfylle ambisjonene i vår Next Level-strategi, sier Peter Voser, styreformann i ABB.

- Samtidig vil jeg takke Robyn for hennes verdifulle bidrag det siste året og ønske henne lykke til videre i sin nye lederrolle i Australia. Vi er takknemlige for Michels tjenester og engasjement i styret over mer enn et tiår og hans formidable bidrag i endringen av ABB kompensasjonssystem som formann i kompensasjonsutvalget de siste tre årene.

- Jeg ser fram til å jobbe med ledelsen og kollegene i styret for å forsterke ABBs langsiktige konkurranseevne og verdi, inkludert en vellykket implementering av ABBs Next Level-strategi, sier Lars Förberg.

Lars Förberg var med på å etablere Cevian Capital i 2002 og har nå rollen som managing partner. I dag er Cevian Capital ABBs nest største eier. Lars har omfattende styre- og investeringserfaring på tvers av industrier og regioner, spesielt i selskaper som arbeider med strategiske, operative og organisasjonsmessige endringer. Han er styremedlem i valgkomiteen til Volvo AB. Lars har en M.Sc.-grad i Economics and Business Administration fra Stockholm School of Economics, inklusve studier ved University of Michigan.

Valget av ABBs nominerte styremedlemmer vil endre antallet styremedlemmer fra dagens elleve til ti.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.no

SøkKONTAKT OSS