ABB:s engagemang i Almedalsdebatten ökar

Den 30 juni till 7 juli är det dags för årets Almedalsvecka på Gotland, Sveriges största politiska mötesplats. Det är femte året i rad som ABB deltar och i år är teknikföretaget representerat i 28 seminarier och debatter.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, är i år representerat i en mängd seminarier och paneldebatter som arrangeras av olika aktörer, däribland Teknikföretagen, Svenskt Näringsliv, EO.N, Fortum, Mälarenergi, Mattecentrum, Swedbank, Handelskammaren och Power Circle.

Det övergripande temat för ABB:s deltagande är att teknik och kompetens är viktiga delar som möjliggör ett hållbart samhälle. Ämnen som kommer att diskuteras är bland annat: Energieffektivisering ger Sverige en fördel, Hur kan talang och innovation skapa framtidens smarta elnät? Sverige behöver teknikföretag i världsklass – hur då?, Mattehjälp – olika förutsättningar men samma möjligheter, samt Inbil(d)ning eller utbildning – hur rustar vi studenterna för ett modernt arbetsliv?

Från ABB Sverige deltar bland andra Johan Söderström, vd, Per Eckemark, divisionschef, Åsa Jackson, personaldirektör, Suzanne Lagerholm, kommunikationsdirektör, Mats Holmberg, ansvarig för Public Affairs, och Helena Malmqvist, samordnare för universitetskontakter.

”ABB vill med sin medverkan på Almedalsveckan vara en del av debatten kring frågor som är viktiga för att skapa ett hållbart samhälle. Det kan till exempel handla om energifrågor, infrastruktur i landet och kompetensförsörjningen för framtiden”, säger Suzanne Lagerholm, kommunikationsdirektör för ABB Sverige.

ABB finns även på plats under hela veckan med en snabbladdningsstation och mindre utställning nere vid kajen, där bland annat Jämtkraft och Öresundskraft kommer att ladda sina elbilar, som de visar upp. Snabbladdaren är på 20 kW, vilket innebär att en elbil laddas på cirka 30-120 minuter.

ABB finns på plats med bland annat en snabbladdningsstation för elbilar nere vid kajen

Ladda gärna ned vår app där du kan följa allt som ABB gör i Almedalen (Appstore Möt ABB). Vi finns också på Twitter (@Hbartsamhalle) och Instagram (instagram.com/abbsverige).

Johan Söderström (t v), vd för ABB Sverige, är en av ABB:s talare under Almedalsveckan

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, Presschef
Tel: 021-32 32 32
press@se.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube

”Vi vill vara en del av debatten kring frågor som är viktiga för att skapa ett hållbart samhälle," säger Suzanne Lagerholm, kommunikationsdirektör för ABB Sverige

Sök